@
Bilbiotheek Den Haag

rePlastic Meetup & Movie Night (A Plastic Ocean)

We kennen allemaal inmiddels het fenomeen van de ‘plastic soep’. Maar kent u ook al die vele initiatieven die zich in de plastic waste battle bevinden?

Deze rePlastic Meetup is er om jou inzicht te geven over de huidige stand van zaken over plastic huisvuil en zwerfvuil. Samen met De Haagse Makers verken je de mogelijkheden van plastic recycling. De Haagse Makers wil samen met bewoners onderzoeken hoe wij plastic lokaal kunnen inzamelen en verwerken.
Wees welkom en help mee met het vormgeven van ‘plastic points’ en het verdienen van ‘plastic coins’. Samen maken we Den Haag meer circulair!

Programma

 • 16:30 – 17:00 – Inloop
 • 17:00 – 18:30: Meetup programma met sprekers en discussie
 • 18:30 – 19:00: Plastic Soep & brood 
 • 19:00 – 20:30: Filmvertoning: A plastic ocean

Meetup

Om meer kennis op te doen over plastic, de mogelijkheden en ook de onmogelijkheden organiseren we 3 meetups over dit onderwerp. Dit is de eerste meetup waarbij we de situatie op het gebied van plastic verwerking bespreken.

Sprekers

 • Frans Taminiau – Masters that Matter / Community Plastic
  Frans is vanuit zijn bedrijf Masters that Matter oprichter van Community Plastics. Als industrieel ontwerper heeft hij veel ervaring met het ontwikkelen van concepten en producten.
 • Ger Kwakkel – Aanjager Circulair Den Haag (Gemeente Den Haag)
  Ger heeft jaren ervaring op het gebied van duurzame ontwikkeling . Momenteel is hij aanjager circulaire economie in de stad. Tijdens de meetup verteld hij de laatste stand van zaken op circulair gebied in de stad.
 • Nana Slof – Projectleider Huishoudelijk Afvalplan 2016-2020 gemeente Den Haag
  Nana geeft een overzicht van de plannen en activiteiten van de gemeente op het gebied van huishoudelijke afvalverwerking.

Film

In samenwerking met Transitie Cinema is er een filmvoorstelling over dit onderwerp. Deze keer: A plastic Ocean.