Investeren en adviseren om van de wereld een betere plek te maken. Focus op innovatieve aardwarmte in Nederland en zonne-energie in West- en Oost-Afrika. Op zoek naar klanten en financiering.

WawoeVentures

WawoeVentures is een investerings- en adviesbureau opgericht in 2014 om de wereld te maken door middel van investeringen en consultancy, voornamelijk gericht op duurzame energie. Het wordt geleid door Diederik Wawoe, die een achtergrond heeft in de energiesector en 19 jaar voor Shell heeft gewerkt, onder meer in Gabon en India. Onze strategische partners zijn:

  • Canopus Drilling Geothermal, een bedrijf dat een innovatieve oplossing voor geothermische boringen ontwikkelt. Een deel van mijn tijd besteed ik als algemeen directeur voor dit bedrijf.
  • SolarTechno, een bedrijf dat hoogwaardige off-grid zonnesystemen verkoopt, bestaande uit zonnepanelen en batterijen. Een deel van mijn tijd besteed ik aan de marketing en sales voor dit bedrijf voor hun activiteiten in Afrika.
  • Peregrine M & A, een M & A-bedrijf gericht op hernieuwbare energiebronnen. Van tijd tot tijd help ik ze met private equity-kansen in hernieuwbare energiebronnen.
  • Daarnaast werk ik aan mijn verschillende projecten die momenteel voornamelijk gericht zijn op het financieren van zonne-energie in Ghana en Tanzania samen met Guideplus en Sondutch.

 

Bij al deze activiteiten ligt de focus momenteel op het vinden van financiering en het vinden van klanten.