Wajenzi is een investering platform waar bedrijven in Afrika hun aandelen verkopen aan migranten in de ontwikkelde landen.

Wajenzi

Wajenzi zorgt ervoor dat iedereen, ongeacht waar ze wonen, kunnen investeren in een gecontroleerde groei-fase van een bedrijf in Afrika, door de mogelijkheid om te kiezen voor bedrijven waar ze gepassioneerd over zijn en zo onderdeel uitmaken van het eigendom.

95% van de bedrijven in de wereld zijn KMO’s en staan ​​bekend als de belangrijkste aanjagers van economische ontwikkeling. Ze genereren de meeste nieuwe banen en helpen de economische basis van een land te diversifiëren. Ze bevorderen ook innovatie; helpen goederen en diensten te leveren en kan een krachtige kracht zijn om vrouwen en jongeren in de economie te integreren.

Ondanks al deze voordelen blijven kleine en middelgrote ondernemingen aanzienlijk onderbelicht door financiële instellingen en wordt hun kredietkloof geschat op 2 biljoen dollar.

Overmakingen, of het geld dat migranten naar huis sturen, vormen een van de grootste kapitaalstromen naar ontwikkelingslanden. Zo ontvangt Afrika in 2018 meer dan 40 miljard dollar van zijn migranten. 70% van deze overmakingen wordt echter gebruikt voor consumptie.

Migranten zijn naar voren gekomen als een belangrijke gemeenschap om landen te helpen de agenda voor duurzame ontwikkeling te bevorderen en nieuwe vormen van investeringen in migranten hebben het potentieel om de SDG-financieringstekort te dichten dat wordt geschat op 2,5 tot 3 biljoen dollar.

Uit onderzoek is gebleken dat migranten graag willen investeren in hun land van herkomst. Er zijn echter geen financiële diensten die op hen zijn gericht.

Oplossing

Wajenzi is een investering platform waar bedrijven in Afrika hun aandelen verkopen aan migranten in de ontwikkelde landen. Wajenzi zorgt ervoor dat iedereen, ongeacht waar ze wonen, kunnen investeren in een gecontroleerde groei-fase van een bedrijf in Afrika, door de mogelijkheid om te kiezen voor bedrijven waar ze gepassioneerd over zijn en zo onderdeel uitmaken van het eigendom.

Bijdrage aan SDG’s

Wajenzi bevordert financiële inclusie door migranten te verbinden met investeringsmogelijkheden in hun land van herkomst. Dit draagt ​​bij aan SDG 8 (Bevorder aanhoudende, inclusieve en duurzame economische groei) en SDG 17 (Partnership for the Goal). Daarnaast richt Wajenzi zich op het bevorderen van de toegang van vrouwen tot financiering (SDG 5). Wajenzi richt zich op sectoren die impact hebben op SDGs zoals Agriculture (SDG2), health (SDG3), education SDG4) en schone energie (SDG7).

 

Unit: Flexplek