Onze missie is om voedselverspilling bij agrifood bedrijven te voorkomen door onze data-gedreven Saas en Marketplace oplossing, en zo circulaire ketens te ontwikkelen.

Invisible Foods

Als we de voedselafdruk van de EU in 2030 met 50% willen verminderen, moeten we beginnen met het identificeren en zichtbar maken van voedselverspilling.

Het bekende en veelgebruikte 33% wereldwijde voedselafdrukcijfer, geeft niet volledig de hoeveelheid voedsel die wordt gedumpt en verloren op het niveau van de boerderij / handelaar / groothandel / verwerker. Dit volume blijft onbekend, ongekwantificeerd en onzichtbaar.

De volgende gegevens zijn cruciaal voor zichtbaarheid:

– Geo-locatie (waar het zich voordoet)

– Type voedsel

– Kwantiteit en kwaliteit

– Resterende houdbaarheid

– Dichtstbijzijnde best passende “station” voor hergebruik.

 

Per slot van rekening “kun je niet beheren, wat je niet meet”.

 

Oplossing

Onze oplossing kan worden geïntegreerd in de ERP-systemen van AGF bedrijven en maakt gebruik van machine learning, AI en blockchain-technologieën om:

– Realtime voedselverspiling inzichten vastleggen en doorgeven

– Operationele efficiëntie verhogen door geautomatiseerde kwaliteitscontrole

– Vindt opties voor herwaardering van potentiële vpilling

– Certificeer en promoot compliant bedrijven en producten gemaakt van Upcycled ingrediënten

 

Onze wereldwijd schaalbare “Toolkit” levert volledig traceerbare resultaten op het gebied van voedselbesparing en biedt bedrijven de mogelijkheid om op transparante wijze hun real-time voedselafdruk en impact te communiceren.

Het Invisible Foods-team is een synergie van agribusiness, voedselverspilling en IT-experts. We zijn met elkaar verbonden door de gemeenschappelijke visie van een wereld waarin geproduceerd voedsel zijn maximale gebruikswaarde bereikt.