Masterpiece is een luxe designer rental service, een soort kledingbibliotheek waar je kleding huurt in plaats van kleding koopt.

Masterpiece

Er zijn heel veel redenen waarom kleding huren zo’n goed idee is. Namelijk:

Door kleding te delen en maximaal gebruik te maken van bestaande kleding, hebben we met z’n allen minder kleding nodig. De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. De industrie heeft onder andere te maken met een enorme overproductie. Zo’n 30% van alle gemaakte kleding wordt nooit verkocht. Ontzettend zonde. Masterpiece verhuurt daarom uitsluitend stock en sample collecties. Dat is kleding van voorgaande seizoenen die niet meer kan worden verkocht, ondanks dat dit prachtige nieuwe kleding is. Door deze kleding weer opnieuw beschikbaar te stellen, verkleinen we de afvalberg.

Masterpiece verhuurt designerkleding van dure bekende merken. Deze kleding is kostbaar en duur om aan te schaffen. Huren daarentegen is een stuk betaalbaarder. Voor een fractie van de retailprijs dragen Masterpiece-klanten echte eyecatchers en bijzondere stuks! Daarbij heb je door kleding te lenen en delen veel meer mooie items tot je beschikking. Je kunt bijzondere items dragen, eindeloos combineren en wisselen.

Huren bij Masterpiece kan op twee verschillende manieren. Namelijk een los item voor een week voor een feestje, een congres of bijeenkomst. Maar klanten kunnen ook kiezen voor een abonnement. Op deze manier stappen zij bijna geheel over op het huren van kleding in plaats van het kopen van kleding. In dit geval betalen klanten een vast bedrag per maand en kunnen daarvoor zes verschillende items dragen, waarvan altijd drie in hun bezit. Na een periode van een maand retourneren zij de kleren en kunnen zij nieuwe kleding uitzoeken.

Wij zijn Suzanne Vermet-Reijgersberg (34) en Lieke van Schouwenburg (33). Begin 2019 zijn wij met Masterpiece begonnen. We zijn altijd mode en kleding liefhebbers geweest. Na een jarenlange droom om ‘iets’ voor onszelf te beginnen, besloten we ons te verdiepen in de industrie. Wat bleek; deze paste helemaal niet zo goed bij ons als we dachten. De industrie is ontzettend vervuilend en daar wilden we bij nader inzien niet aan bijdragen. Toen bedachten we Masterpiece. Door kleding met elkaar te delen is er minder kleding nodig en kun je actief bijdragen aan een meer duurzame mode-industrie.

 

Unit: 3.17