Door minder maar mooiere & duurzame aankopen te doen, kan iedereen bijdragen aan het oplossen van het Fast-fashion probleem maar dan wel terwijl je een prachtige out-fit draagt.

Atelier Jungles

Wij zijn Atelier Jungles, een nieuw fashion label in Den Haag.

Achter elk kledingstuk ligt een verhaal van waar en hoe het gemaakt is. Vaak heeft jouw jas, broek of trui al een lange geschiedenis zelf voordat deze in jouw kast beland; het vertelt een verhaal over internationaal verschepen, goedkope productie en synthetische stoffen. Maar dat kan, en moet anders. Wij vertellen het verhaal van eerlijke kleding voor dag en avond, op de manier zoals kleding volgens ons gemaakt moet worden; met maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzame productie.

Onze kleermakers hebben werkervaring in dit vakgebied, maar hebben door verschillende redenen te maken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met begeleiding en training bieden wij hen een baan aan waarin zij kunnen groeien en leren, verantwoordelijkheid leren nemen en (terug) de werkmaatschappij in keren. Wij kunnen daardoor lokaal produceren en zo helpen wij elkaar. Atelier jungles wilt dat jij het verhaal kent achter jouw out-fit, daarom werken wij zo transparant mogelijk en kan je zelfs op afspraak een kijkje komen nemen in ons atelier en de meesters aan het werk zien.

Onze collectie bestaat uit kleding gemaakt van duurzame materialen en designer deadstock. Elk jaar worden er miljoenen meters bruikbaar materiaal van designers en merken over de hele wereld vernietigd. Naast de duurzame materialen die wij gebruiken kopen wij deze “ afgedankte” stoffen op om een duurzame impact te maken en deze prachtige hoge kwaliteit stoffen een nieuw leven te geven.

Afhankelijk van de werksnelheid in ons atelier, brengen wij zes tot zeven keer per jaar een kleine collectie uit in plaats van elk seizoen. Zo proberen wij de huidige cultuur van vervanging om te zetten naar een cultuur van aanvullen en hergebruiken, niet met de laatste trends in onze gedachten, maar met jouw persoonlijke stijl.

Door minder maar mooiere & duurzame aankopen te doen, kan iedereen bijdragen aan het oplossen van het Fast-fashion probleem maar dan wel terwijl je een prachtige out-fit draagt.

Giselle Van der Star

Founder & Owner
Atelier Jungles

 

Unit: 4.24 & 4.31