Het is de missie van aenarete om een succesverhaal te maken van wind energie in de lucht met behulp van kleinschalige “Wind Drones” en modellen.

Aenarete

Aenarete is opgericht in 2015.
Onze missie: “Maak van de lucht Wind Energy een succesverhaal!”

Hoe?

  1. Herbruikbare producten ontwikkelen voor grotere ‘airborne wind energy (AWE) bedrijven. Momenteel is dat “ARIANE”, onze snelle en betrouwbare draadloze verbinding en “ATHENA”, een computer voor vluchtcontrole van winddrones tot een spanwijdte van 5 m.
  2. We ontwikkelen een kleinschalige winddrone voor privégebruik en in ontwikkelingslanden, met name in India en Afrika. Het nominale vermogen is 1,4 kW, de spanwijdte 2 m en hij zal vliegen op ongeveer 80 meter hoogte.

We zijn momenteel twee besturings- en elektrische ingenieurs
en een zakelijk manager. Daarnaast hebben we een luchtvaarttechnicus als free lancer en werken we met studenten als stagiairs.

Onze markten:

  • Bedrijven in NL en Europa zoals e-kite (NL) en TwingTec (CH)
  • In de toekomst komen daar particuliere klanten en NGO’s bij

Kleinschalige drones zijn draagbaar, dat betekent dat ze een totaal gewicht hebben van minder dan 30 kg en ze kunnen net zoveel energie opwekken als 240 kg zonnepanelen. Ze zijn dus geschikt voor afgelegen locaties, maar ook voor mobiele toepassingen zoals kamperen of boten.

Wij zijn lid van de “Young Energy Specialists and Development Co-operation” YES-DC, gevestigd in Utrecht.